چهارشنبه 3 بهمن 1403 _ 21 رجب 1446 _ 22 ژانویه 2025
جستجو :
  58 درصد معتادان کمتر از 34 سال سن دارند/توهم‌زایی «ماری‌جوانا» تا شش برابر بیشتر از حشیش
سید حمید صرامی در سفر به شهرکرد در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: قدمت فعالیت‌های پیشگیرانه از اعتیاد به مواد مخدر در کشور ایران، 35 سال از جامعه جهانی عقب‌تر است.



وی با اشاره به اینکه 92 درصد از مردم ایران، اعتیاد را به عنوان اولین آسیب اجتماعی عنوان کرده‌اند، تصریح کرد: اعتیاد، حاشیه‌نشینی، فساد و فحشا و بی‌ بند و باری اجتماعی، طلاق و نقاط حاد و بحرانی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان اولویت‌های مقوله آسیب‌های اجتماعی معرفی شده‌اند.

صرامی گفت: در 37 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد 9هزار تن مواد مخدر کشف شده، بیش از سه هزار و 750 شهید و 12 هزار جانباز در این زمینه وجود دارد. بالغ بر دو هزار کیلومتر احداثات مرزی انجام شده و تعداد قابل توجهی از قاچاقچیان و توزیع‌کنندگان دستگیر شده‌اند.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: حدود 700 هزار نفر از معتادان کشور زیر پرچم درمان قرار گرفته‌اند. وی افزود: فعالیت‌های پیشگیرانه در کانون‌های هدف از سال 1380 آغاز شده است که حدود 10 درصد از مدارس، پنج درصد از دانشگاه‌ها و پنج درصد از مراکز صنعتی شامل این برنامه‌ها می‌شوند.
صرامی اظهار کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید میزان اعتیاد در کشور 25 درصد و سالانه پنج درصد کاهش یابد که دستگاه‌های فرهنگی، مقابله‌ای و درمانی باید مداخله کنند و موجب کاهش آسیب شوند.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در کاهش 25 درصدی میزان اعتیاد در کشور، معتادین بهبود یافته نیز مطرح هستند. وی با اشاره به اینکه اگر فعالیت‌ها مبتنی بر شواهد علمی نباشد، اقدامات کارساز نخواهند بود، گفت: سهم دانشگاه‌ها در مطالعات اجتماعی اعتیاد تنها 3.8 درصد است.

صرامی با بیان اینکه 58 درصد از معتادین کشور کمتر از 34 سال سن دارند، خاطرنشان کرد: 63 درصد از معتادین متاهل هستند و وقتی همسر و فرزندان آن‌ها در نظر گرفته شوند، حدود شش میلیون نفر از وابستگان معتادین در معرض آسیب هستند.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه شیوع اعتیاد در بین افراد تحصیل‌کرده، یک نگرانی است، اظهار کرد: 37 درصد از معتادین کشور دارای مدرک فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا هستند.
وی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی سال 1386، 5 درصد از دختران و زنان به سوی اعتیاد گرایش یافته بودند که این آمار در سال 1390 به 9.3 درصد رسید و نشان می‌دهد که اعتیاد به سوی زنانه بودن نیز پیش رفته است.

صرامی خاطرنشان کرد: کسب لذت به دلیل فقر لذت‌های مشروع و سالم، کنجکاوی، کمبود آگاهی، دانش و مهارت، اختلالات خلقی نظیر استرس در 23.6 درصد افراد و کمبود تفریحات سالم از جمله مهم‌ترین علل گرایش افراد به سمت اعتیاد است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح ایمن‌سازی و توانمندسازی دانش‌آموزان در 12 استان کشور در سال جاری اجرا خواهد شد که آگاهی بخشی به والدین و معلمان در خصوص نحوه آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان از ثمرات آن است.
وی افزود: عدم رضایت عاطفی، جنسی و اقتصادی موجب گرایش زوجین جوان به سمت اعتیاد می‌شود که در این زمینه لازم است بهزیستی مداخله بیشتری در آموزش‌های پیش از ازدواج انجام دهد.
صرامی اظهار کرد: مانایی در حوزه درمان اعتیاد بین 15 تا 20 درصد است و 80 تا 85 درصد افراد به دلیل عدم جامعه‌پذیری و مداخلات درمانی ضعیف دچار عود می‌شوند.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: 55 درصد از والدین پس از سه تا پنج سال از اعتیاد فرزندشان متوجه می‌شوند که در این زمینه باید تحکیم‌ مبانی خانواده از سنین پایین و توسط انجمن اولیاء و مربیان وجود داشته باشد.
وی گفت: توزیع مواد مخدر صنعتی در آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های ورزشی در سال‌های گذشته رصد شده، با آن مقابله شده و کاهش یافته است.
صرامی در پایان با اشاره به اینکه ماری جوانا چهار تا شش برابر توهم‌زایی بیشتر از حشیش دارد، خاطرنشان کرد: تریاک، شیشه، هروئین و ماری جوانا بیشترین مواد مصرفی در کشور هستند.
نوشته شده در   سه شنبه دوم شهريور 1395  ساعت  13:36   توسط   بهرام فرجی